ODT- pubquiz een prooi voor Joep, Chris, André en Dick!

Op zaterdagavond 15 mei hadden de organisatoren van de allereerste online pubquiz van ttv ODT een spraakmakende quizavond in petto. Deze drie W’s (Wesley, Wilco en Wouter) hadden een meergangenmenu aan uitdagende quizrondes voorbereid! Nu was de hamvraag hoe de deelnemers deze quizvragen zouden verteren! De organisatie had de quiz van te voren getest en alle mogelijke scenario’s goed doorgesproken. Zo zouden mogelijke technische problemen snel getackeld kunnen worden en iedereen weer kunnen terugkeren in de race voor de felbegeerde titel ‘Quiz-koning van ODT 2021!’. Ruim voor de quizavond werden de 14 deelnemende ODT- senioren zelfs nog in de watten gelegd door de beloofde, thuisbezorgde Bourgondische pakketjes van ‘Slijterij Klasen’!

Net als bij een regulier nieuw tafeltennisseizoen, werden de quizzende ODT’ers ook nu ingedeeld in verschillende teams. Dit keer door quizmaster Wesley en met het kleine verschil dat de communicatie dit keer via ‘break-out rooms’ plaatsvond in plaats van fanatieke aanmoedigingen langs de kant (“focus”, “punt voor punt”,“eigen service”, “houd hem op z’n backhand!”).

In drie flitsende rondes, werd vervolgens ieders kennis van muziek, films/ series en sport behoorlijk op de proef gesteld. Zo moesten er herkenbare muzieknummers geraden worden en tunes van films en series. De 3e en laatste ronde werden video- en fotofragmenten afgewisseld met kennisvragen over allerlei uiteenlopende sporten. Op ludieke wijze bespraken de ODT-teams hun gekozen antwoorden, die ze dan na elke ronde weer doorappten naar de tweekoppige jury (Wilco en Wouter). Nadat quizmaster Wesley alle teams (en 14 individuele camera’s!) vloeiend door alle rondes had begeleid, bleek er één team met kop en schouders boven de rest uit te steken. Team 1 (Joep, Chris, André en Dick) kwam overtuigend als beste quizteam uit de bus met een eindscore van maar liefst 36 v/d maximaal haalbare 40 punten! Team 2 legde beslag op het zilver. Tenslotte eindigde team 3, in een spannende strijd met team 4, nog net op het podium.

Hieronder de complete eindstand van de 1e supergezellige pubquiz voor ODT- senioren:

1.Team 1 = Joep Schoenmakers, Chris van den Brand, André Hoekstra, Dick Krabbendam = 36 pnt.
2.Team 2 = Joost Schoenmakers, Bart Wagemans, Natascha Rops = 31 pnt.
3.Team 3 = Marcel van Dorst, Jeroen Christianen, Rob Broumels, Peter Schoenmakers = 26 pnt.
4.Team 4 = Edwin van Dorst, Johnny Mijs, Sietse van Meer = 24 pnt.

De teams, die in de top-3 eindigden, mochten zelf aangeven wie in hun team de beste speler was.

Zo koos team 3 Peter Schoenmakers als beste speler. Bij team 2 werd Natascha als meest waardevolle speelster gekozen en bij ‘dreamteam’ 1 werd de jongste teamspeler Joep uitgeroepen tot MVP! Deze drie quiz-kampioenen werden elk door de organisatie getrakteerd op drie, mooie bierpakketten van o.a. Grimbergen en La Trappe! Een smakelijke beloning voor een avondje fanatiek en gezellig quizzen!

Proost op de winnaars van de allereerste online pubquiz van ODT: Joep, Chris, André en Dick!

Voor jullie misschien een goed idee om 1e klas aan te vragen, zodra de competities van pubquizzen weer mogen starten?!

Sportieve groeten, namens de organisatie Wesley Konings, Wilco Klasen en Wouter de Heide (ttv ODT