Eerste gouden plank voor Rob Broumels

2,5 jaar lang kon er door de corona-periode helaas geen plankentoernooi georganiseerd worden. Gelukkig kwam hier op 17 juni 2022 een einde aan: de datum waarop alsnog gestreden kon worden om de Gouden Plank tijdens het uitgestelde ODT Plankentoernooi, editie 2021.
Via de traditiegetrouwe open loting waren de 13 deelnemers ingedeeld in een 7-kamp en een 6-kamp, met als speelsysteem best of five in games. Iedereen mocht dus vol aan de bak!
Poule A (7-kamp) was een echte poule des doods. Hierin zaten 9-voudig (!) winnaar Joost, 2-voudig winnaar Wouter, erg gevaarlijke klanten Rob, Joery en Ad, aangevuld met Marcel en Ruud van Dorst.

In poule B (6-kamp) zaten Wilco (winnaar van 1998 en 6 x runner-up), ‘dark horse’ Chris, Dion, Peter van Dissel, Jack en Christian. Poule-favoriet Wilco werd overtuigend zonder setverlies poule-winnaar. Erg verrassend op de 2e plek eindigde Christian. Hij zorgde voor enkele mooie ‘upsets’ door achtereenvolgens van Chris, Dion en Peter te winnen. Dion knokte zich naar de 3e plaats met name door Chris in een zwaarbevochten 5-gamer de baas te zijn. Toch boekte ook Chris als nummer 4 nog het allerlaatste kwartfinale-ticket voor zichzelf. Tenslotte werd de strijd om plaats 5 en 6 in deze poule tussen Peter en Jack in het voordeel van Peter beslist.

Knock-out fase:
Hierin streden de 8 beste plankenspelers voor de hoofdprijs, de Gouden Plank, die al 4,5 jaar lang in handen was van Joost (winnaar van 2019,2018 en 2017). Wie zou er aan het eind v/d avond het goud mee naar huis nemen?!
In de kwartfinales mocht Wouter het opnemen tegen Chris (aka Mr. Miyagi!😀), die nog steeds als nestor wordt gezien van vele ODT-pupillen, zoals huidig 2e divisie-speler Jeroen de Heide! In 3 zwaarbevochten games (15-13,11-9,11-6) wist Wouter zich te ontdoen van de aanvalslustige Chris. Aan het sprookje van Christian werd door Rob vakkundig een einde gemaakt. Rob plaatste zich in 3 overtuigende games voor de halve finale. In de 3e kwartfinale won Joost met 3-0 van Dion. De laatste kwartfinale was de meest spannende, tussen nieuwe teamgenoten Wilco en Joery. Heel even leek er een sensatie in de maak toen Joery de 1e game won, maar in een zware 4-gamer plaatste Wilco zich toch met het betere metselwerk voor de laatste vier.
Alle ingrediënten waren nu aanwezig voor spektakel in de halve finales: Wouter vs Rob en Joost vs Wilco.
In de 1e halve finale startte Wouter prima met gamewinst (12-10). Toch kantelde de wedstrijd in Rob’s voordeel door nipte winst in de 2e game. Hierna bleek Rob te vast en effectief voor Wouter en nam Rob zodoende in 4 games sportieve revanche op z’n verliespartij in de poule.
In de andere halve finale stonden Joost en Wilco tegenover elkaar: net als in vele halve finales en finales van ODT-toernooien van afgelopen jaren.
Joost hield zijn droom levend om voor ‘la Décima’ te gaan! (voor 10e keer plankentoernooi te winnen). In een slopende partij met lange, spectaculaire rally’s versloeg hij Wilco in 4 games. In de strijd om 3e/4e plaats bleek Wilco in 5 games net te sterk voor Wouter. Hierna konden Rob en Joost zich opmaken voor de finale. Rob, finalist in 2011 en 2007, kon z’n eerste plankentitel winnen. Joost was van plan z’n 10e (en 4e titel op rij) in de wacht te slepen.
De finale leverde een erg spannende strijd op, die pas in de 5e game werd beslist. Met 11-5 in de 5e game maakte Rob uiteindelijk een einde aan de ongelooflijke serie toernooizeges van Joost met een plank. Voor het eerst mocht Rob zich kronen tot de beste plankenspeler van ODT!
In ieder geval kan hij minimaal 6 maanden de felbegeerde Gouden Plank in bezit houden. Eind december staat namelijk alweer de nieuwe editie van plankentoernooi 2022 op het menu!
Na afloop waren vele deelnemers het over één ding in ieder geval eens: na 2 jaar klonk het geluid van deze planken voor hen weer als muziek in de oren!😀

Tot eind december: ODT Plankentoernooi, editie 2022!
Groeten, Wouter de Heide

De complete uitslag van het uitgestelde plankentoernooi 2021:

1e plaats: Rob Broumels
2e plaats: Joost Schoenmakers
3e plaats: Wilco Klasen
4e plaats: Wouter de Heide
5e t/m 8e plaats: Christian Steijn, Dion Meesters, Joery Hemelaar, Chris van den Brand
9e en 10e plaats: Ad Roverts en Peter van Dissel
11e en 12e plaats: Marcel van Dorst en Jack Polderman de Jong
13e plaats: Ruud van Dorst

Hieronder nog een foto van de 2 finalisten Rob en Joost.