Teams van ODT en Taverbo winnen teamtoernooi (met foto’s)

Op zondag 5 juni werd voor de 15e keer het ODT Kanjers! Uitzendbureau Open Teamtoernooi georganiseerd. Het maximale aantal van 16 teams had zich ingeschreven. Het regende veel deze dag, dus dat was perfect voor een dagje tafeltennis. In de zaal was het nog wel warm, dus er werd flink gezweten door de 32 aanwezige spelers. Kijk hier voor alle foto’s van het toernooi.

Om 10:30u werden de deelnemers welkom geheten door de organisatoren Dick Krabbendam, Wouter de Heide en Wilco Klasen van ODT. 6 teams werden ingedeeld in een A-klasse en 10 teams speelden in de B-klasse.

In de A-klasse werd gespeeld in twee 3-kampen. De nummers 1 en 2 speelden daarna de halve finale. De nummers 3 van beide 3-kampen speelden om plaats 5 en 6. De finale werd een herhaling van één van de poulewedstrijden tussen 2 ODT teams. Vader en zoon Joost en Joep Schoenmakers speelden tegen Wilco Klasen en Nico Schuit. Doordat Joost van Wilco wist te winnen en Joep na een spannende wedstrijd (11-9 in de 5e game) wist te winnen van Nico Schuit, was een dubbelspel niet meer nodig en was de winst in de A-klasse voor Joost en Joep. De volledige uitslag van de A-klasse:

 1. Joost Schoenmakers / Joep Schoenmakers (ODT)
 2. Wilco Klasen / Nico Schuit (ODT)
 3. Rob Broumels / Joery Hemelaar (ODT)
 4. Willem Merckx / Frederic Maroy (ttc VMS, België)
 5. Lars Strik / Bart Bolwijn (Taverbo)
 6. Ronnie Oonincx / William Tempelaars (The Backhands)

In de B-klasse werd gespeeld in twee 3-kampen en één 4-kamp. De winnaars speelden vervolgens in een nieuwe 3-kamp om plaats 1 t/m 3 in de B-klasse. De nummers 2 speelden om plaast 4 t/m 6 en de overige 4 teams speelden om plaats 7 t/m 10. Uiteindelijk was de winst voor het Taverbo team met jeugdspeelster Sanne van der Schoot en Mitchell van den Engel. De complete einduitslag van de B-klasse is als volgt:

 1. Sanne van der Schoot / Mitchell van den Engel (Taverbo)
 2. Robin Honcoop / Jamie Campbell (Batswingers / Belcrum)
 3. Lukasz Pawlukowski / Wesley Konings (ODT)
 4. Tobias Flossmann / Kumar Amit Mehta (Veldhoven)
 5. Wim Bloemer / Jack Caron (Die Meede)
 6. Cor Slotboom / Ramin Vasseghi (Dordrecht)
 7. Ramiro Lips / Fred de Bruyne (Die Meede)
 8. Dylan Suijkerbuijk / Ad Roverts (ODT)
 9. Lars de Laat / Erik van der Schoot (Taverbo)
 10. Peter Blomsteel/ Quilten Karssen (Die Meede / Taverbo)

De organisatie had ook nog een ludieke prijs. Deze werd uitgereikt aan het team dat het meest aantal keer een 2-0 voorsprong in games alsnog had weggegeven. Deze anti-Houdini prijs was voor het Taverbo duo Lars Strik en Bart Bolwijn. Zoals op één van de foto’s is te zien, waren zij dolgelukkig met deze prijs. Alle foto’s van het toernooi zijn hier te vinden.

Na afloop werd met een deel van de deelnemers nog een heerlijke Chinese maaltijd genuttigd en kon de organisatie terugkijken op een geslaagde 15e editie van het ODT Kanjers! Uitzendbureau Open Teamtoernooi.