Eerste gouden plank voor Rob Broumels

2,5 jaar lang kon er door de corona-periode helaas geen plankentoernooi georganiseerd worden. Gelukkig kwam hier op 17 juni 2022 een einde aan: de datum waarop alsnog gestreden kon worden om de Gouden Plank tijdens het uitgestelde ODT Plankentoernooi, editie 2021.
Via de traditiegetrouwe open loting waren de 13 deelnemers ingedeeld in een 7-kamp en een 6-kamp, met als speelsysteem best of five in games. Iedereen mocht dus vol aan de bak!
Poule A (7-kamp) was een echte poule des doods. Hierin zaten 9-voudig (!) winnaar Joost, 2-voudig winnaar Wouter, erg gevaarlijke klanten Rob, Joery en Ad, aangevuld met Marcel en Ruud van Dorst.

In poule B (6-kamp) zaten Wilco (winnaar van 1998 en 6 x runner-up), ‘dark horse’ Chris, Dion, Peter van Dissel, Jack en Christian. Poule-favoriet Wilco werd overtuigend zonder setverlies poule-winnaar. Erg verrassend op de 2e plek eindigde Christian. Hij zorgde voor enkele mooie ‘upsets’ door achtereenvolgens van Chris, Dion en Peter te winnen. Dion knokte zich naar de 3e plaats met name door Chris in een zwaarbevochten 5-gamer de baas te zijn. Toch boekte ook Chris als nummer 4 nog het allerlaatste kwartfinale-ticket voor zichzelf. Tenslotte werd de strijd om plaats 5 en 6 in deze poule tussen Peter en Jack in het voordeel van Peter beslist.

Lees verder