Ludo en Ione winnen Familietoernooi

Zondag 26 november vond het ODT-Familietoernooi plaats.
In de ochtend streden 12 teams om 8 plaatsen in de A groep en
4 plaatsen in de B groep. De A groep werd verdeeld in 2 poules van 4 teams. De winnaars van deze 2 poules speelden in een finale om de grote Kanjers! Uitzendbureau wisseltrofee. In beide poules viel de beslissing pas in de laatste game van de laatste wedstrijd. Kijk hier voor enkele foto’s.

In poule A1 ging de strijd tussen Nico Schuit, spelend met Lars Teurlings, en Tomas Maulen, spelend met Jeroen Broos. Joep Schoenmakers, met Tom Verhoeven en Ties Keyzer, samenspelend met vader Hans, snoepten de nodige puntjes af maar konden zich niet mengen in de strijd om een finaleplaats. Nico en Lars waren dicht bij de finale maar in de laatste game van hun onderlinge treffen wisten Tomas en Jeroen door sterk spel op gelijke hoogte te komen. Beiden 13 gewonnen games. Door de winst in het onderlinge treffen plaatsten Tomas en Jeroen zich voor de finale.

In de A2 hetzelfde beeld. Wilco Klasen, spelend met zoon Jasper, en Peter Schoenmakers, spelend met broer Martin, haalden de nodige games binnen maar moesten toch afhaken in de strijd om de finaleplaats. Het sterke koppel Edwin en Marcel van Dorst capituleerde pas in de laatste game van het dubbel tegen tegen Ludo Gommers, samenspelend met schoondochter Ione Chan.

De finale draaide uit op een ware thriller. Ludo wist geroutineerd de sterk spelende Tomas met enige moeite onder de duim te houden. Een snelle beslissing bleef echter uit. Jeroen wist sterk spelend in een spannende partij tegen Ione de 1-1 op de borden te brengen. In het beslissende dubbel speelden beiden koppels op de toppen van hun kunnen. Dat zorgde voor schitterende rally’s. Na 12-10 in de eerste game waren Tomas en Jeroen dicht bij de winst. Ludo en Ione wisten echter met een ultieme inspanning toch nog met 12-10 de 2de game binnen te halen. De 3de game zorgde voor een apotheose van deze finale. Met sterk spel van beide kanten was een 10-10 tussenstand niet te vermijden. Met 14 -12 trokken Ludo en Ione uiteindelijk aan het langste eind. Een droomfinale voor het meelevende publiek.

In de B poule waren de verschillen klein. Jeugdspeler Jelmer Baas(samenspelend met Natascha Rops) wist de winst binnen te halen. Op de 2de plaats jeugdspeler Rafael Brezonjic(samenspelend met vader Bozidar). Op de 3de plaats Dylan Suijkerbuyk(samenspelend met Devyn de Vos). Zij zijn trouwe en graag geziene deelnemers aan het ODT-Familietoernooi. Op de 4de plaats Ayal Yasur (samenspelend met vader Zemer). Jelmer, Rafael en Ayal vielen op omdat zij over veel aanleg voor het tafeltennissen beschikken. Ze toonden veel balgevoel en zullen snel terug te vinden zijn in de A poule.

Uitslag

A poule

 1. Ludo Gommers met Ione Chan
  2.Tomas Maulen en Jeroen Broos
 2. Edwin en Marcel van Dorst
  Nico Schuit en Lars Teurlings
 3. Wilco en Jasper Klasen
  Ties en Hans Keyzer
 4. Peter en Martin Schoenmakers
  Joep Schoenmakers en Tom Verhoeven

B poule

 1. Jelmer Baars en Natascha Rops
 2. Rafaël en Bozidar Brezonjic
 3. Dylan Suijkerbuijk en Devyn de Vos
 4. Ayal en Zemer Yasur