Rob, Ad, Tomás en Tygo nieuwe ODT-clubkampioenen 2023!

In 2022 werden de ODT-Clubkampioenschappen nog in juni gespeeld, uitgesteld vanwege de covid-19 periode. Hierbij sloegen Wilco Klasen (A-klasse) en Wesley Konings (B-klasse) zich naar de toernooiwinst.

Dit keer werden de clubkampioenschappen weer traditioneel georganiseerd in januari (kijk hier voor alle foto’s). Een recordaantal van maar liefst 37 deelnemers (29 ODT- senioren en 8 ODT- jeugdspelers) was op 15 januari van de partij om er een strijdlustig toernooi van te maken. Niet alleen was er een ijzersterk deelnemersveld achter de tafels, ook de bar was deze dag op volle oorlogssterkte om iedereen te kunnen voorzien van drankjes, hapjes en een gezonde lunch. De hele dag was er veel publiek (enthousiaste familieleden) aanwezig om de ODT’ers aan te moedigen. Na het programma van de dag en de poule-indelingen te hebben opgesomd, gaven organisatoren Wilco en Wouter het startsein voor de eerste wedstrijden.

Senioren, A-klasse (20 spelers)

De A- klasse was ingedeeld in drie poules: twee 7-kampen en één 6-kamp. Alle poulewinnaars en nummers 2 en de twee beste nummers 3 zouden doorgaan naar de kwartfinales en vervolgens in k.o.-systeem verder spelen.

Poule A: Hierin zaten 9-voudig clubkampioen Joost (1e geplaatst), vice-kampioen 2022 Frederik, Paul Verhaard, ‘Sir’ Frits, ‘Sir’ Gory, Marcel en Peter van Dissel. In deze poule eindigde Joost overtuigend als poulewinnaar (slechts één game verloren in 6 partijen). De strijd om de 2e plek was een mooie ‘battle’ tussen Frederik (ODT 2) en Paul (ODT 1). Frederik won deze ‘battle’ in 4 games. Paul eindigde als één van de beste nummers 3, dus ook hij kon zich opmaken voor de kwartfinales. Gory belandde op de 4e plaats in deze poule door teamgenoot Frits in 4 games te verslaan. Door overwinningen op Marcel en Peter, eindigde Frits als 5e . Peter legde tenslotte beslag op 6e plek door onderling van Marcel te winnen.

Poule B: In deze poule waren terechtgekomen: titelverdediger Wilco (2e geplaatst), Wouter, Joery, Ruud Knobel, ‘Sir’ Chris, Edwin en Paul van Delft. Wilco eindigde hier als poulewinnaar door in een ‘thriller’(11-9 5e game!) oud-teamgenoot Wouter naar de 2e plek te verwijzen. Eveneens in een spannende partij (11-8 5e game) sloeg ook Joery zich naar een plek bij de laatste acht door de sterk spelende Ruud Knobel nipt te bedwingen. ‘Sir’ Chris eindigde als 5e nadat hij z’n laatste twee partijen in twee spannende 4-gamers (tegen resp. Edwin (6e) en Paul van Delft(7e)) in zijn voordeel had beslist.

Poule C: in deze 6-kamp speelden Rob, Lukasz, Joep, Ludo, Simon en Dylan. Dit was verreweg de spannendste poule van de A-klasse met maar liefst zeven 5-gamers en zes 4-gamers van in totaal 15 poulewedstrijden. Rob, één van de toernooifavorieten, kreeg in een paar partijen behoorlijke tegenstand, maar overtuigend wist hij veel spannende games in winst om te zetten en ongeslagen poulewinnaar te worden. De grote verrassing in deze poule was Simon (een nieuwe Poolse speler die pas korte tijd bij ODT trainde). Op knappe wijze eindigde hij als 2e door 4 van zijn 5 wedstrijden te zegevieren tegen sterke ODT’ers Lukasz, Joep, Ludo en Dylan. De strijd om 3e plaats in deze poule ging tussen Joep en teamgenoot Lukasz. Verrassend wist Joep van Lukasz (4e geplaatst) te winnen, maar helaas was Joep de minste nummer 3, dus ook voor hem geen kwartfinale-plek. Dylan, die andere ‘youngster’, eindigde nog knap op de 5e plaats door in een gelijk opgaande 5-gamer te winnen van de aanvalslustige Ludo.       

Kwartfinales: Hierin kruisten Joost de degens met Joery.  Doelgericht wist Joost zich in 3 games langs deze verdedigende muur naar de halve finales te slaan. Wouter maakte een einde aan de verrassende opmars van Simon. Hij won in zijn kwartfinale dankzij veel lange rally’s in 3 ‘close’ games. In de 3e kwartfinale sloeg Rob (3e geplaatst) de verliezend finalist van 2022 (Frederik) gedecideerd uit het toernooi. Tenslotte was Paul Verhaard toch wel verrassend in 4 games te sterk voor Wilco.

Halve finales: In de halve finales leek toernooifavoriet Joost overtuigend en snel een finale-plek veilig te stellen tegen Wouter. Echter, Wouter boog de 0-2-achterstand om in een Houdini-achtige winstpartij, waarbij hij 5 matchpoints overleefde en met 13-11 in de 5e game toch nog de partij uit het vuur sleepte. Tot nu toe was dit de grootste verrassing van het toernooi. In de andere halve finale won Rob wederom zeer overtuigend met 3-0, dit keer tegen teamgenoot Paul.

Finale: In deze finale ging het tussen twee spelers, die elkaars spel erg goed kenden en vaak tegen elkaar hadden gespeeld. Rob kwam op 2-0- voorsprong, maar Wouter kwam opnieuw terug tot 2-2. Toch was Rob uiteindelijk de sterkste door overtuigend de 5e game en hiermee de toernooizege in de wacht te slepen.

Senioren, B- klasse (11 spelers)

De B-klasse was ingedeeld in een 5-kamp en een 6-kamp. Van beide poules zouden de eerste 4 spelers doorgaan naar de kwartfinales.

Poule A (5-kamp): hier waren de volgende ODT’ers ingedeeld: Ad Roverts (1e geplaatst), titelverdediger Wesley, Dick, David en Pharate.

Ad, clubkampioen in B-klasse in 2015,2016 en 2020, was ook dit jaar weer in topvorm en muurvast. In deze poule hoefde hij slechts één game af te staan. Zo werd hij overtuigend poulewinnaar en bezorgde hij zich een goede uitgangspositie in de kwartfinales. Titelverdediger Wesley (4e geplaatst) kreeg drie zware 4-gamers voor z’n kiezen tegen respectievelijk Pharate, David en Dick. Wesley wist deze alle drie knap in winst om te zetten. Alleen tegen Ad moest hij zich gewonnen geven, maar desalniettemin belandde hij op de 2e plaats. De strijd om de 3e plek in deze poule was razend spannend. Zowel Dick, Pharate als David hadden één partij gewonnen. Na wat rekenwerk was de rangschikking dan toch bekend: op gamesaldo eindigde Dick op de 3e plaats, Pharate als 4e en David 5e .

Poule B (6-kamp): in deze 6-kamp zouden Jack Polderman de Jong, Corina, Natascha, Tomás, Jack Buijk en Daan het tegen elkaar opnemen.

De als 2e geplaatste Jack Polderman de Jong had al erg veel zelfvertrouwen getankt uit de NTTB-competitie, waarin hij een ijzersterk seizoen beleefde in de 6e klasse. In deze poule voldeed hij aan de verwachtingen als één van de toernooifavorieten. Ondanks veel tegenstand van Natascha (11-9 5e game) en Corina (pittige 4-gamer) bereikte Jack als poulewinnaar overtuigend de laatste acht. Tomás, clubkampioen 2022 bij de jeugd, sloeg zich verrassend naar een 2e plek via enkele, overtuigende winstpartijen in 3 games. Corina en Natascha hadden als teamgenoten een mooi NTTB- najaarsseizoen beleefd, met een kampioenschap in de 6e klasse als kroon op het werk. Nu mochten ze in een onderlinge strijd uitmaken wie van hen 3e zou eindigen in deze poule en wie op 4e plek zou belanden. Deze strijd werd uiteindelijk in het voordeel van Corina beslist. Voor Daan (talentvolle jeugdspeler) en Jack Buijk was de poulefase het eindstation. Toch had Daan knap partij geboden tegen ervaren senioren-spelers en tegen Jack Buijk zelfs in een spannende 5-gamer de winst gepakt.

Kwartfinales: in de kwartfinales moest Ad alle zeilen bijzetten om Natascha te kunnen verslaan. Dit lukte hem in een erg spannende 4-gamer. Dick wist in zijn kwartfinale Tomás een halt toe te roepen, eveneens in 4 zwaarbevochten games. Wesley schakelde vervolgens Corina uit met 3-1. Jack wist tenslotte Pharate in 3 games boven de 8 te kloppen.

Halve finales: Teamgenoten Ad en Dick vochten een mooie sportieve strijd uit, die in 4 games werd beslist door Ad. In de andere halve finale werd de erg spannende tafeltennisstrijd achter tafel tussen Wesley en Jack gewonnen door Jack.

Finale: in de finale tussen Ad (1e geplaatst) en Jack (2e geplaatst) bleek Ad in 3 games een maatje te groot. Wederom en zeer knap werd Ad als buitengewoon sportieve 80-plusser zodoende voor de 4e keer clubkampioen in de B- klasse!

Jeugd, A-klasse

Finale: Tomás en Daan speelden in deze partij nog prima tafeltennis voor de titel ‘beste jeugdspeler A-klasse’. Met 3-1 kon Tomás de winst binnenslepen, maar Daan bood erg goed tegenstand.

Jeugd, B-klasse (6 spelers)

In deze jeugdklasse zou in een finale 6-kamp worden gespeeld om het kampioenschap. In deze poule zaten Tygo,Jasper,Bas,Joan,Ravi en Ayal. Tygo bleek z’n favorietenrol waar te maken: 5 wedstrijden in 3 games winnen was een erg overtuigende prestatie. Zo werd hij de verdiende clubkampioen jeugd, B-klasse. De strijd om de 2e plek was tegelijk de spannendste partij van alle poulewedstrijden. Jasper en Bas maakten hier een prachtig tafeltennisgevecht van. Met 11-6 in de 5e game wist Jasper uiteindelijk Bas net de baas te zijn. Ravi won twee van de 5 wedstrijden en eindigde op de 4e plaats. Ayal werd 5e door te winnen van Joan, die op de 6e plaats eindigde. Alle jeugdleden kregen een mooie beker als blijvende herinnering. De jeugd speelde tenslotte ook nog een 3-kamp dubbelspel. Hierin bleken Tygo en Ayal de sterkste. Bas en Joan eindigden op de 2e plek en Jasper en Ravi konden hun twee dubbelpartijen helaas niet in winst omzetten.

Omstreeks 17.45 uur werd de laatste bal geslagen en kon de prijsuitreiking van het toernooi in een gezellig drukke kantine plaatsvinden. Maar niet voordat er nog twee andere huldigingen op het menu stonden. Eerst werden de prijswinnaars van de ODT WK 2022 voetbalpool naar voren geroepen. De top-3: Frank Konings(3e), Leila (2e) en de grote winnaar Jasper Klasen kregen een mooie geld-enveloppe uitgereikt. Jasper en nr.4 Chris van den Brand waren bovendien erg blij met hun oranje-hoofddeksel!

Vervolgens werden er nog 3 ODT-jubilarissen uitgebreid in het zonnetje gezet. Gory Buermans, Frits Knobel en Chris van den Brand hadden namelijk vanaf 1967/1968 tot heden onafgebroken tafeltenniscompetitie gespeeld bij achtereenvolgens DESO, ttv Roosendaal en ODT. Welgeteld 55 jaar, oftewel 110 competitieseizoenen, ofwel gemiddeld ca. 2400 enkelspel-wedstrijden per persoon(!) en ‘still going strong’! Een prestatie van formaat. Hiertoe ontvingen ze een mooie carrière-award en een karakteristieke, ingelijste aktiefoto! Dat ze nog maar vele seizoenen mogen tafeltennissen!

Dankzij alle vrijwilligers en enthousiaste deelnemers hebben we met z’n allen weer een prachtig toernooi kunnen organiseren met veel sportieve strijd achter de tafels en gezelligheid tijdens de 3e helft. Rob,Ad, Tomás en Tygo: gefeliciteerd met jullie behaalde toernooizege! Volgend jaar zijn jullie de te kloppen mannen! Tot januari 2024!

Groeten, namens de toernooiorganisatie

Wouter de Heide en Wilco Klasen

De complete uitslag van de ODT clubkampioenschappen 2023:

Senioren, A-klasse:

1.  Rob Broumels
2.  Wouter de Heide
3.  Paul Verhaard, Joost Schoenmakers
5.  Frederik van Overbeek, Simon Siemiege, Wilco Klasen,  Joery Hemelaar
9.  Joep Schoenmakers
10. Gory Buermans,  Ruud Knobel, Lukasz Pawlukowski
13. Frits Knobel, Chris van den Brand, Dylan Suijkerbuijk
16. Peter van Dissel, Edwin van Dorst, Ludo Gommers
19. Marcel van Dorst, Paul van Delft

Senioren, B-klasse:

1.  Ad Roverts 
2.  Jack Polerman de Jong
3.  Dick Krabbendam, Wesley Konings
5.  Natascha Rops, Pharate Soy, Tomás Maulen, Corina van Eekelen
9.  David Wennekes, Daan van Beek,
11.Jack Buijk 

Jeugd, A-klasse

1.  Tomás Maulén
2.  Daan van Beek

Jeugd, B-klasse:

1.  Tygo van Steenpaal
2.  Jasper Klasen
3.  Bas van der Zanden
4.  Ravi Oostvogels
5.  Ayal Yasur
6.  Joan van Kester

Jeugd, dubbelspel:

1.  Tygo / Ayal
2.  Bas / Joan
3.  Jasper / Ravi